RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

В Україну йде "пекельна" спека: синоптик озвучила прогноз і показала карту

У вівторок, 13 серпня, в Україні очікується "пекельна" спека, температура повітря в більшості областей становитиме +30+35 градусів.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомила синоптик Наталія Діденко.

За її словами, в східних областях прогнозується +26+32 градуси, на Волині, в Рівненській, Львівській областях - +24+28 градусів.

"Грозові дощі пройдуть у вівторок у зоні атмосферного фронту на заході, ввечері на півночі України і також на Вінниччині. Температурні контрасти - значні, спека набере обертів, тому в окремих районах дощі можуть переходити в сильні зливи і навіть супроводжуватися шквалом", - зазначила Діденко.

Вона додала, що на решті території України буде сухо і сонячно.

У Києві 13 серпня, у вівторок, очікується спекотна погода. Температура повітря протягом дня - +31+34 градуси. Дощ з грозою можливий у столиці в другій половині дня або, скоріше, ввечері.

"На Маковея, в середу, спека в Україні ще буде тривати. Однак уже в західних областях почнеться істотне зниження температури повітря, 14-го серпня на заході передбачається +18+24 градуси. Надалі похолодання поступово буде поширюватися по всій Україні. Довше протримаються схід, південь і центральні області, ближче до сходу, - там спека послабшає лише в кінці тижня, в суботу-неділю", - підсумувала синоптик.

Нагадаємо, що неподалік від Мелітополя Запорізької області була зафіксована чергова природна аномалія: смерч з літаючих комах.