RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

Всі новини

Силовики влаштували обшуки в Одесі та Ізмаїлі: що відомо

Слідчі Державного бюро розслідувань проводять обшуки в Одеській облраді і Ізмаїльській міськраді в рамках розслідування справи про розтрату бюджетних коштів, виділених на розвиток Ізмаїльського району.

Про це повідомляє прес-служба ДБР.

За попередньою інформацією, протягом 2015-2019 років Одеська облрада виділяла кошти на розвиток Ізмаїльського району, в тому числі на капітальний ремонт будинку культури, дороги, дитсадка в Ізмаїлі, дитячо-юнацької спортивної школи, будівлі аеровокзалу "Міжнародний аеропорт Ізмаїл", а також на реконструкцію незавершеного будівництва загальноосвітньої школи.

Встановлено, що виділені кошти були витрачені не за цільовим призначенням, оскільки зазначені будівельні роботи фактично не проводилися або проводилися не в повному обсязі. Крім того, підприємства, які брали участь у проведенні будівельних робіт, штучно визначалися переможцями за тендерними процедурами. Отримані бюджетні кошти в результаті перераховувалися на рахунки компаній-нерезидентів України, які можуть бути пов'язані з керівництвом Одеської облради, підкреслили в ДБР.

У той же час розпорядженням і безпосереднім контролем за проведенням зазначених робіт займалися посадові особи Ізмаїльської міськради.

Кримінальне провадження відкрито за ч. 5 ст. 191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинені в особливо великих розмірах або організованою групою).

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", 14 серпня слідчі Генеральної прокуратури України прийшли з обшуками до заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій Юрію Гримчаку .