RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Катастрофа МН17 на Донбасі: в мережу потрапило відео з цікавим визнанням пропагандиста ДНР

Один з російських спільників і пропагандистів бойовиків на Донбасі, Сергій Кургінян, в 2014 році незадовго до збиття Boeing MH17 хвалився, що у сепаратистів з'являються зенітно-ракетні комплекси "Бук".

Про це свідчить відео, опубліковане на своїй Twitter сторінці блогером Денисом Казанським.

"Люблю переглядати старі відео 2014 року. Ось 07.07.2014, Кургінян в Донецьку "з великою радістю" розповідає про те, що у "героїчних ополченців" з'являються Буки. Через 10 днів "героїчні ополченці" зіб'ють цивільний "Боїнг" і будуть розповідати, що Бука у них не було", - пише Казанський в коментарі до відео.

Нагадаємо, як повідомляв "Апостроф", 17 липня 2014 року поблизу Тореза Донецької області зазнав аварії пасажирський Boeing 777 рейсу МН17, що летів з Амстердама в Куала-Лумпур, у результаті чого загинули всі 298 осіб.

28 вересня 2016 року в Нідерландах міжнародна слідча група оголосила проміжні підсумки розслідування: пасажирський лайнер був збитий з комплексу "Бук", привезеного з Російської Федерації, з території, підконтрольної проросійським бойовикам.

Встановлено, що після катастрофи літака знаряддя повернули в Росію. Версії про причетність українських військових до катастрофи слідчі відкинули. Незабаром з'ясувалося, що"Бук" привезли на Донбас з Курської області, де базується 53-тя бригада Збройних сил РФ.

У травні 2018 року Нідерланди і Австралія офіційно звинуватили Росію в катастрофі рейсу MH17.

19 червня 2019 рокуміжнародна слідча група в Нідерландах оголосила підозри чотирьом причетним до катастрофи рейса MH17 - екс-"міністру оборони" ДНР Ігорю Гіркіну, екс-"главі розвідки" ДНР Сергію Дубинському, колишньому російському офіцеру Олегу Пулатову і громадянину України, командиру розвідувального батальйону "ГРУ" ДНР Леоніду Харченку.

Російська Федерація всі звинувачення на свою адресу називає голослівними і запевняє, що доказів провини її військових у катастрофі Boeing 777 на Донбасі немає, відповідальність за трагедію вона покладає на Україну.