RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Український військовий-гей зробив зізнання та розповів про самогубства в армії: відео

Солдат військової частини №1241 в Івано-Франківську Василь Давиденко зізнався під час дискусії на тему війни, що є геєм.

Відео дискусії опубліковано на сайті DW.

Давиденко став третім (після Віктора Пилипенка і Анастасії Манжола) учасником війни на Донбасі, який публічно розповів про свою гомосексуальність.

Він зазначив, що зараз в зоні ООС існує небезпека поширення ВІЛ через незахищений секс.

"Проблема ВІЛ існує. Більш того, вона є серед військових. А ще гірше, що державні органи намагаються її замовчати. І виходить так, що військовий не каже про свій статус, бо боїться бути відторгнутим суспільством. Це призводить до самогубств та трагедій у родинах", - розповів військовий.

За його словами, військові часто купують за 150 грн сертифікат, який свідчить про відсутність у них ВІЛ-статусу.

В ході дискусії парамедік Микола Будерацький пояснив, що серед військових поширений міф, що ВІЛ - це проблема виключно ЛГБТ.

"Коли я поїхав в ООС із презервативами, то мене здивувало, що дорослі чоловіки червоніли, коли їм пропонував презервативи... Чоловіки не сприймають тестування на ВІЛ. Кажуть: "Ти що, вважаєш мене за п*дора?" Але мій досвід роботи в ООС показує, що в кожному батальйоні, з якими працювали наші волонтери, є щонайменше одна людина з ВІЛ-інфекцією", - розповів парамедік.

Нагадаємо, в 2016 році призваний в армію українець нетрадиційної сексуальної орієнтації розповів про свою службу на Донбасі.

Як повідомляв "Апостроф", в червні противники Маршу рівності "Київ прайд 2019" готували провокацію, в ході якої збиралися облити фекаліями, розфасованими по презервативах, учасників акції і поліцейських.

У минулому році в Україні розгорівся скандал через гомофобні жарти "95 кварталу" .