RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Обмін за формулою "33 на 33": стало відомо, кого готова віддати Україна

Оприлюднено список полонених, яких Україна готова віддати на обмін з Росією.

Про це повідомляє російський пропагандист Олександр Коц в своєму Telegram-каналі.

Всього в переліку 33 прізвища для майбутнього обміну з РФ. З них - це 12 громадян Росії, 1 - громадянин Молдови, інші - громадяни України.

"3 людини зі списку вже звільнені в ході обміну в 2017 році. Одна дівчина, наприклад, вже півтора року працює таксистом в Артемівську (який перейменований в Бахмут). 14 осіб вже звезені в санаторій під Києвом. 12 осіб будуть помилувані, з них - 6 росіян. Решті змінюється запобіжний захід. Тобто 6 громадян Росії, 1 громадянин Молдови та українці фактично залишаються під слідством, не з'являються на суди і оголошуються в розшук. Це означає, що для них немає юридичного очищення. Зрозуміло, приїхати на Україну вони не зможуть", - написав пропагандист Кремеля.

Він підкреслив, що в списках немає керівника "РИА Новости Україна" Кирила Вишинського.

"Ще один політв'язень, росіянин Ігор Кімаковський, відмовився на суді від обміну без вироку і юридичного очищення. Практично насильно доставлений на пункт підготовки до обміну. Висловив свою думку про те, що відбувається представникам Червоного Хреста. Вони донесли цю інформацію до вищого керівництва СБУ та ситуаційного міжвідомчого штабу по обміну з боку України. У списку Ігор значиться в графі "зміна запобіжного заходу"", - зазначив Коц.

Він написав, що бачив список, який розмістила Уповноважений з прав людини в Росії Тетяна Москалькова. Там значилися 35 прізвищ - громадян Росії.

"Чому в українському списку "бракує" 23 прізвища, я не знаю. Можливо існують два списки: один - на обмін з ЛДНР, інший - безпосередньо з Росією. В будь-якому разі, не наполягти на повному юридичному очищенні - це піддатися Україні і зіграти за її правилами. Сподіваюся, за час, що залишився до обміну, питання юрочистки будуть вирішені", - підсумував російський пропагандист.

Нагадаємо, раніше йшлося про те, що в обміні ув'язненими між Росією і Україною не будуть брати участь український режисер Олег Сенцов і Кирило Вишинський.

Як повідомляв "Апостроф", президент України Володимир Зеленський сподівається, що перші результати з питання обміну утримуваних осіб між Україною та Росією будуть вже в найближчі дні.