RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Філарет написав листа голові ПЦУ з серйозними звинуваченнями

Почесний патріарх Філарет звернувся з проханням до настоятеля ПЦУ митрополита Епіфанію відкликати лист, яке той направив в "Ощадбанк", після чого рахунки Київської патріархії виявилися закритими.

Своє прохання він озвучив в листі, адресованому главі ПЦУ.

"На якій підставі Ви зробили таке протиправне діяння? Не руйнуйте Церкву, яка була створена великими трудами і скорботами, але не вашими. Побійтеся Бога! Якщо ви в нього не вірите, то майте хоча б людську совість" - написав Філарет.

Він нагадав в черговий раз, що Українська православна церква Київського патріархату оголосила про вихід зі складу ПЦУ. Філарет вважає, що рішення Єпіфанія не можуть мати відношення до Київської патріархії.

"Прошу Вас відкликати Ваш лист до "Ощадбанку" про закриття рахунку Київської патріархії і в подальшому не втручатися в справи УПЦ Київського патріархату", - резюмує Філарет у листі Епифанию.

Також після звернення Філарета з'явилася і заява прес-служби патріархії.

"Дані дії (закриття рахунків - прим.авт.) Є грубим порушенням не тільки законодавства України. Те, що робить керівництво ПЦУ на чолі з Митрополитом Єпіфанієм, є проявом наруги над нормами християнської моралі та прав людини", - сказано в ньому.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Філарет подав до суду на архієпископа Чернігівського і Ніжинського Євстратія (Зоря).