RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Не обійшлося без спікера Зеленського: чому Facebook заблокував великий проукраїнський паблік

З'явилися нові подробиці блокування пабліка "Mova" в соціальній мережі Facebook, на який було підписано понад 520 тисяч осіб.

Як написав у соцмережі голова незалежної профспілки "Народна солідарність" Олексій Кляшторний, причиною блокування стала публікація з написом: "Перемогли фашистів, переможемо і рашістів!".

"Цьому передували систематичні зусилля, без сумніву кимось координовані, щодо оскарження наших повідомлень як "нетолерантних", на які адміни Фейсбуку реагували, на мою думку, глибоко неадекватно.

Наприклад, коли Юлія Мендель заявила, що Збройні Сили України "дуже часто обстрілюють школи, дитячі сади і житлові будинки", ми вимагали (як і зараз вимагаємо!) Її відставки з посади прес-секретаря президента, при чому використовували гумористичний заклик "Мендель треба дати пендель!". У сенсі, що "стусаном треба гнати" з посади, для якої вона явно не має належної кваліфікації. За це нас звинуватили ... що ми закликаємо до фізичного насильства над Мендель!"- пише він.

Він зазначив, що бан з аккаунта зняли після публічних вибачень.

"Відновити вже 3 дні не вдається. Створили дублюючу сторінку ... На ній будемо вести подальшу боротьбу!" - додав Кляшорний.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", в соціальній мережі Facebook заблокували українську групу про загиблих бійців ООС на Донбасі "Книга пам'яті полеглих за Україну" .