RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

10 травня

Всі новини

Російський місто перетворилося на справжній Мордор: фото і відео

Місто Кисельовськ Кемеровської області РФ через "варварський" видобуток вугілля перетворився на справжній "Мордор", місцеві жителі почали звертатися в міжнародні суди і просити у іноземних держав політичного притулку.

Так, жителі міста записали відеозвернення до Міжнародного суду і розповіли про свої проблеми.

"Виникають захворювання онкологічного характеру, житлові будинки руйнуються від вибухів, проведених розрізами, по яким ведуть відкритий видобуток вугілля варварським способом. Вугільний пил накриває практично весь Кисельовський міський округ. Дані дії за своєю суттю є геноцидом і злочинами проти людства", - вважають вони.

Ситуацію також пояснили у пабліку Stopcoal в Facebook. За словами адміністратора спільноти, в місті залишилося близько 90 тисяч осіб, і вони не можуть переїхати через нестачу коштів. У той же час у місті часом просто "горить земля" - вугілля запалюється в розрізах, зроблених приватними компаніями, а також часом випадають "чорні" опади - з домішкою вугільного пилу.

"Тут живуть, часто хворіють і рано помирають люди. Вони не можуть нікуди переїхати, бо їхнє житло нічого не варто. Тут живе близько 90 тисяч осіб. Нічого незвичайного: тут добувають вугілля приватні компанії, які постачають найбрудніший вид палива на експорт. Якщо б вугільні компанії дотримувалися права громадян на навколишнє середовище і не порушували закони РФ, то ціна на вугілля була б вище, ніж у конкурентів. Кисельовськ - справжній Мордор, де немає місця живим, а спокою мертвим", - йдеться в публікації.

Як повідомляв "Апостроф", в лютому в Кисельовську (Росія) через відкриту розробку вугілля однієї з місцевих фірм, місто покрилося вугільним пилом і "чорним снігом".