RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Вбили дівчину і батька: мережу вразила історія грузина, який воює проти Росії на Донбасі

Українців зворушила історія військовослужбовця з Грузії Георгі Чубітідзе, який воює на Донбасі на стороні України, не з чуток знаючи про страшні наслідки "русского мира" на прикладі Абхазії.

Її розповіли на сторінці 93-ї ОМБр "Холодний Яр" в Facebook.

"Спочатку у мене вбили дівчину. Через наше спільне фото, де я у військовій формі. А потім, 12 числа, коли ми вже відступили, чечени, кадирівці, вбили батька. Він стояв у центрі міста у черзі за сухим пайком. Він мав інвалідність, ходив із тростю. Тоді побачив чеченців і дорікнув, бо допомагав їм під час війни з Росією у 2002 році. За це і поплатився. Вбили прямо на вулиці при свідках. Для мене це був кошмарний період", - поділився спогадами військовий.

Чубітідзе розповів, на яку підлість може піти Росія в Україні.

"Коли я воював тоді з росіянами, особистісного гніву не відчував. Усе робив спокійно, із холодною головою. Розумів, що воюю радше з державою, ніж із людьми. Росія тоді не очікувала такого сильного супротиву. Відкрила другий фронт, застосувала авіацію. Постійно очікую, що може це повторити і тут, на Донбасі", - хвилюється він.

В Україні військовий живе з 2013 року. У Грузії у нього залишилася тільки мама.

"Коли 18-го квітня 2015-го у Широкіному загинув грузин Георгі Джанелідзе із позивним «Сатана», до неї прийшли у той самий день і повідомили, що її син помер. Переплутали зі мною. А я тоді знаходився в Києві. Довелося її заспокоювати", - говорить військовий.

У мережі, дізнавшись історію бійця, не змогли втриматися від коментарів захоплення.

Як повідомляв "Апостроф", раніше мережу зворушила історія про матір загиблого бійця АТО, яка в день народження сина народила дитину.