RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Коли буде новий обмін полоненими з Росією: у Зеленського дали чітку відповідь

Команда президента України Володимира Зеленського продовжує працювати над звільненням полонених українців, які перебувають на території РФ і в окупованому Криму.

Про це в інтерв'ю "Українській правді" розповів помічник українського лідера Андрій Єрмак.

"Це був перший крок. Ви знаєте, що після обміну була ще одна телефонна розмова між президентами, в якій було зафіксовано, що це перший крок, за яким будуть слідувати наступні.

У нас немає багато часу. Ми кожен день працюємо. Робота йде і в Мінську, і на рівні держав. Тому я сподіваюся, що це тільки перший крок, і ми не будемо зупинятися ні на день", - сказав він.

За словами Єрмака, зараз в РФ і Криму знаходяться сотні незаконно затриманих українців. За його словами, новий обмін може пройти і до нового року.

"Ви ж бачите, як працює парламент. Ви бачите, як працює уряд. Як працює президент. Тобто ми не відкладаємо. Ви бачили, що один з наших полонених прилетів у важкому стані. Тому для нас важливо багато речей робити сьогодні. Ті, що ми робимо сьогодні, дає надію, що хтось не загине завтра.

Президент поставив чітке завдання всім, щоб все це відбувалося дуже швидко. І може навіть з ще більш швидкою динамікою", - резюмував він.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Богдан розбурхав мережу дивним зверненням до президента Володимиру Зеленському.