RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Не можна розслаблятися: боєць ООС розповів, що насправді відбувається на фронті

На одній із найгарячіших ділянок фронту - Авдіївській промзоні - в останні дні стало тихо, проте вночі інколи "працює" снайпер супротивника, вдень стріляють з гранатомета, а також чутно постріли з автоматичної зброї.

Про це розказав командир підрозділу в бригаді імені кошового отамана Івана Сірка на ім'я Микола, передає "Повернись живим" у Facebook.

"Доволі тихо, але вночі бувають простріли… Вдень два ВОГи вони кинули, ми проводили інженерні роботи. Ніхто не постраждав, на щастя", - каже він.

Українські військовослужбовці біля лінії розмежування знаходяться у стані підвищеної бойової готовності, бо не вірять у дипломатичне домовленості щодо врегулювання конфлікту.

"Ми щохвилини очікуємо загострення. Тут короткі дистанції. Плюс війна. Тому не розслабляємось. Вони, буває, кричать нам непристойні речі, ми не відповідаємо. Про що з ними говорити? Із ворогом потрібно розмовляти мовою сили. Але і поважати його потрібно. Ворога не можна недооцінювати. І слід постійно нарощувати силу. Дипломатія ні до чого не призведе. Ці всі переговори ні на що не впливають", - додав Микола.

Також бойовий командир завірив, що бійці готові до наступальної операції у разі отримання команди.

"Буде важко, але в нас зуби є, ми зможемо адекватно відреагувати на будь-яку ситуацію", - говорить Микола.

Як повідомляв "Апостроф", раніше журналіст показав, в чому полягає суть "формули Штайнмаєра", за допомогою якої противник пропонує врегулювати ситуацію на Донбасі.