RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Україна втратила 14 героїв: фото і прізвища бійців, які загинули у вересні

За вересень 2019 року в зоні дії операції Об'єднаних сил на Донбасі українські війська втратили 14 осіб.

Про це повідомляється на Facebook сторінці фонду "Повернись живим".

Олександр Грицаюк, військовий 24-ї бригади, помер в лікарні в Дніпрі 1 вересня. Він отримав поранення 25 серпня на позиції в районі Мар'їнки. Олександру було 47 років, він родом з Черкаської області. У нього залишилися мати, дружина і четверо дітей.

Андрій Проценко, боєць 138-ї радіотехнічної бригади Повітряних сил України (був відряджений в 36-ту окрему бригаду морської піхоти), загинув 2 вересня в районі Водяного від кулі ворожого снайпера. Андрій родом з Вінницької області, йому було 24 роки. На нього чекали батьки і сестра.

Едуард Шахов, військовий загону спецпризначення "Азов" НГУ, загинув 4 вересня в районі Зайцевого від кулі ворожого снайпера. Боєць родом з Херсонської області, але довгий час жив на Донбасі, вчився у вузі в Донецьку. В "Азові" - з 2015 року. Едуарду було 25 років, у нього залишилися батьки.

Михайло Ткачишин, гранатометчик 53-ї ОМБр, загинув 5 вересня від кулі ворожого снайпера поблизу Горлівки. Разом з сім'єю він проживав у Львівській області. Михайлу було 30 років. На нього чекали батьки і маленький син.

Микола Обухівський, боєць 36-ї окремої бригади морської піхоти, загинув 11 вересня під час ворожого обстрілу поблизу Павлополя - в морпіха влучила куля снайпера. Боєць родом з Миколаївської області. Миколі було 32 роки, у нього залишилися мати, дружина і маленька дочка.

Олександр Лінчевський, військовослужбовець 36-ї окремої бригади морської піхоти загинув разом з Миколою Обухівським. Йому був 21 рік. Олександр родом з Черкаської області. У нього залишилися батьки, брати і сестри.

Валерій Шатурський, снайпер батальйону "Донбас" НГУ, загинув 12 вересня під час ворожого обстрілу в Донецькій області. Воїн жив в Маріуполі. Валерію було 45 років, у нього залишилися дружина і діти.

Михайло Цимбалістий, майор, військовослужбовець 74-го окремого розвідувального батальйону, випускник Академії сухопутних військ імені Сагайдачного. Загинув 13 вересня від кулі ворожого снайпера. Михайлу було 34 роки, він з родини військових, жив в Тернополі. На нього чекали батьки, сестра і дружина.

Максим Кондратюк, військовослужбовець 8-го окремого полку спецпризначення, помер в харківському госпіталі 14 вересня. Поранення спецназівець отримав 10 вересня - його група підірвалася на вибуховому пристрої в зоні ООС. Максиму було 26 років, він родом з Хмельницької області. У нього залишилися батьки, дружина і маленька дочка.

Владислав Рой, боєць 24-го окремого штурмового батальйону "Айдар" 53-ї ОМБр, загинув 17 вересня під час ворожого обстрілу в районі Торецька. Військовому недавно виповнилося 25 років, він родом із Запорізької області. Владислава чекали батьки і сестра.

Андрій Сторожук, військовий 28-ї ОМБр, загинув від кулі ворожого снайпера в районі Мар'їнки 24 вересня. Бійцю було 27 років. Андрій родом з Хмельницького, у нього залишилися дружина і маленький син.

Олександр Марків, офіцер бригади швидкого реагування Нацгвардії, загинув 27 вересня від осколкового поранення в районі Світлодарська. Військовий був учасником Революції Гідності, потім воював в рядах ЗСУ, а пізніше приєднався до НГУ. Олександр родом з Київської області, йому було 38 років. У нього залишилися батьки, дружина і маленький син.

Володимир Аджавенко, військовослужбовець 56-ї ОМПБр, помер в Дніпропетровській обласній клінічній лікарні 28 вересня. Боєць отримав поранення 11 вересня під Пісками - в нього влучила куля ворожого снайпера. Весь цей час лікарі боролися за його життя. Володимир родом з Маріуполя, йому було 24 роки.

Анастасія Вітовська, військова батальйону "Айдар" 53-ї ОМБр, загинула в Донецькій області 27 вересня від осколкового поранення. Анастасія родом з Луганської області. Їй був 21 рік, вдома її чекав маленький син. За інформацією прес-служби ВЗГ, Вітовська загинула внаслідок небойового поранення: за попередньою інформацією, через вибух гранати.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", за останній тиждень вересня бойовики так званої ДНР зазнали серйозних втрат .