RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Як українці хочуть завершити війну на Донбасі: з'явилися невтішні для влади дані опитування

Ініціатива мирного врегулювання на Донбасі, відома як "формула Штайнмаєра", не знайшла підтримки у більшості опитаних соціологами громадян.

Про це свідчить свіже опитування від соціологічної групи "Рейтинг".

Опитування проводилося 21-25 вересня серед населення України від 18 років і старших методом особистого формалізованого інтерв'ю. У ньому брало участь 2000 респондентів, з яких 23% висловилися проти цієї ініціативи влади, 18% - підтримали її.

Більшість опитаних виступили за заморожування конфлікту, а 68% опитаних вважають Росію країною-агресором стосовно України.

За даними опитування, введення миротворців ООН на окуповані території Донбасу, але без російського контингенту, підтримують 55%. Введення миротворців ООН на окуповані території Донбасу, якщо серед миротворців буде російський контингент, не підтримують 61%. Введення миротворців ООН з російським контингентом не знайшло переважної підтримки в жодному з макрорегіонів.

Крім того, амністію учасників незаконних збройних формувань, які воюють на боці так званих ДНР і ЛНР, не підтримують 48%, а проти надання права місцевим радам окупованих територій створювати загони народної міліції висловилися 43%.

"Вітаю владу з проваленим комунікацією. Влада збиралася доносити інформацію до суспільства через соцмережі. Як ви бачите - не донесла", - прокоментувала результати опитування в соцмережі Facebook медіаменеджер Катерина Рошук.

Як повідомляв "Апостроф", після імплементування "формули Штайнмаєра" в ЄС очікують повного виконання Мінських угод усіма сторонами.