RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Як Олексій Леонов став першою людиною у відкритому космосі: унікальні відео

У мережі показали, як померлий в п'ятницю, 11 жовтня, радянський космонавт Олексій Леонов став першою людиною, що опинилася у відкритому космосі.

Відповідні відео опубліковано на YouTube.

У 1960 році він був одним з космонавтів зі складу першого загону, але перший політ на кораблі "Восход-2" зробив лише через п'ять років. Цей політ виявився історично важливим для всієї світової спільноти.

У той день, 18 березня, 1965 року, через півтори години після старту, Леонов покинув шлюзову камеру корабля і 12 хвилин перебував у вільному польоті. При цьому цей факт приховали, розповівши лише про тріумф радянських космонавтів.

Пізніше з'ясувалося, щоб повернутися на борт корабля Леонову довелося стравити повітря з скафандра, який роздувся у відкритому космосі. У шлюзову камеру космонавт зайшов не ногами вперед, як було необхідно, а головою вперед - потім йому довелося розвернутися вже всередині шлюзу, щоб потрапити назад на борт "Восходу-2". Леонов пізніше розповідав, що не доповідав про проблеми на Землю.

Як повідомляв "Апостроф", в підмосковному місті Жуковський 3 січня 2017 року у віці 79 років помер Герой СРСР, льотчик-космонавт Ігор Вовк.