RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

22 квітня

Всі новини

У МЗС України зробили скандальну заяву щодо "формули Штайнмаєра": в мережі хвиля гніву, відео

Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко заявив, що без дипломатичного процесу мирного врегулювання на Донбасі, в тому числі узгодження "формули Штайнмаєра", українцям б довелося відраховувати на оборону країни гроші зі своїх зарплат і пенсій.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на коментар міністра в кулуарах засідання ЄС в Брюсселі.

За словами глави МЗС, в разі відмови від домовленостей, депутатам було б запропоновано урізати зарплати, пенсії і медстрахування українцям на законодавчому рівні. Також Пристайко уточнив, що питання урізання "соціалки" зі збільшенням військових витрат вже обговорювалося на рівні парламенту.

"Чи звертався до наших депутатів. Якщо вони серйозно до цього ставляться, тоді ми забираємо третину нашого бюджету з пенсій, зарплат, медичного страхування. Переводимо це в мобілізацію, в нашу армію і намагаємося захистити себе без мирного процесу", - заявив він.

Українські користувачі соцмереж обрушилися з критикою на міністра, закликавши урізати зарплати тільки чиновникам або брати кошти на оборонні потреби у великого бізнесу.

Як повідомляв "Апостроф", раніше міністр закордонних справ України Вадим Пристайко заявив, що український уряд має план "Б" щодо врегулювання на Донбасі.