RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Гончарук відреагував на скандал навколо "Кварталу" через Гонтареву і розповів про позицію Зеленського

Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук висловився про скандал з жартом студії "95 квартал" і національного хору імені Григорія Верьовки про згорілий будинок екс-глави НБУ Валерії Гонтаревої.

Про це повідомляє інформагентство "Інтерфакс-Україна".

Гончарук сказав, що не хотів би коментувати ситуацію з висміюванням інциденту з будинком Гонтаревої, проте підкреслив, що Україна - демократична держава, і кожен може жартувати так, як йому заманеться.

"Коментувати або давати оцінку про якість гумору я б не дуже хотів, як офіційний представник", - зазначив перм'єр.

При цьому Гончарук додав: "Радіти і сміятися над горем я не вважаю нормальним персонально. Але я вважаю, в світі дуже багато сатиричних видань, команд, у яких дуже різний стиль, тому оцінювати гумор політику або державному чиновнику - це, на мою думку , поганий тон. У нас демократична держава і кожен має право жартувати, як йому вдається. Я думаю, що якщо це була б якась інша команда, а не команда "95 кварталу", то цей гумор взагалі б оминуло".

Він підкреслив, що правоохоронні органи повинні дати оцінку підпалу будинку Гонтаревої.

"Точно треба розібратися, хто винен, хто стоїть за цим і як сталося, що ця подія збіглася з візитом місії МВФ. Це більш важлива подія, яку необхідна коментувати", - сказав Гончарук.

Прем'єр зазначив, що президент України Володимир Зеленський робить все, щоб разом з правоохоронними органами розслідувати цю справу.

"Я не один раз бачив реакцію президента Зеленського на історію пожежі в будинку пані Гонтаревої. Ця реакція була абсолютно правильна і людська - ніхто не може радіти, що у людини горить будинок... Президент Зеленський точно з цього не сміявся", - зазначив Гончарук.

Як повідомляв "Апостроф", на номер "95 кварталу" вже відреагувала сама Гонтарева. Також жарт прокоментував український олігарх Ігор Коломойський.

Також гендиректор і художній керівник Національного хору імені Григорія Верьовки Зіновій Корінець прокоментував скандальний номер.