RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

На Закарпатті "прокинулася" небезпечна хвороба: що відомо

У Закарпатській області в одного зі студентів Ужгородського національного університету виявили дифтерію: останній раз цю хворобу фіксували вісім років тому.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Хворобу виявили у студента 5-го курсу медичного факультету №2, де навчаються студенти-іноземці. За словами в.о. директора департаменту охорони здоров'я Закарпатської ОДА Єлизавети Біров, хлопець звернувся до лікаря 11 жовтня, а 17 жовтня захворювання підтвердили за результатами дослідження в бактеріологічній лабораторії.

"При обстеженні цього пацієнта була висіяна бактерія дифтерії, нетоксичний штам. Хлопець скаржився на підвищення температури, біль у горлі і м'язовий біль. Зараз він знаходиться в обласній інфекційній лікарні, отримує лікування. Ми почали обстеження імунного статусу всіх студентів, що навчаються на його курсі. Здійснюємо ряд протиепідемічних заходів", - заявила Біров.

Директор Обласної клінічної інфекційної лікарні Михайло Поляк підкреслив, що даний штам дифтерійної палички не токсичний і не викликає змін в організмі. Також він закликав не панікувати і робити щеплення від дифтерії.

Відзначається, що останній випадок захворювання на дифтерію в Ужгороді було зафіксовано в 2009 і 2010 роках, на Закарпатті - в 2011 році. Однак в області за 9 місяців цього року зробили планові щеплення від дифтерії 48% населення при необхідних 95%.

Як раніше повідомляв "Апостроф", в Європі масово відкликали м'ясну продукцію через виявлені бактерій, які можуть викликати небезпечну хворобу, лістеріоз.