RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Не забудьте перевести годинник: коли Україна перейде на "зимовий" час

Цьогоріч Україна перейде на зимовий час в неділю, 27 жовтня, о 04:00 ранку.

Перехід здійснюється саме у неділю, щоб людям було легше адаптуватися до нового режиму. Тепер українці зможуть поспати на годину довше. Крім того, зимовий час вводиться для більш ефективного використання світлового дня та економії електроенергії.

Раніше жителі західної частини України вимагали скасування переходу на зимовий через пізній схід сонця. Тому у вересні 2011 року Верховна Рада скасувала переведення годинників на зимовий час. Таким чином Україна залишилася б в літньому часі. Однак у жовтні 2011 року Рада скасувала своє рішення.

Нагадаємо, що перехід на зимовий час регламентований постановою Кабінету Міністрів №509 "Про порядок обчислення часу на території України" від 13 травня 1996 року. Згідно з цією постановою, щорічно в останню неділю жовтня о 4:00 годинникова стрілка переводиться на 1 годину назад.

Як повідомляв "Апостроф", перехід на зимовий час люди переносять легше, ніж на літній, але для адаптації все одно знадобиться близько двох тижнів. Медики радять ще до переведення стрілок годинника скорегувати час вечері та сну, відмовитися від кави та алкоголю і проводити час на свіжому повітрі.