RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Гучне вбивство в Харкові: з'явилися цікаві деталі війни кримінальних "авторитетів"

Невдалий замах в Харкові на місцевого авторитета Георгія (Жору) Ісакова був не першою спробою вбивства на замовлення і свідчить про переділ сфер злочинного впливу за участю донецьких "переселенців".

Таке твердження висловив на своїй сторінці в Facebook ректор Одеського державного університету внутрішніх справ, колишній перший заступник глави Нацполіціі В'ячеслав Аброськін.

За його словами, стрілянина на парковці біля супермаркету на вулиці Клочківській в Харкові, під час якої застрелили одного з членів місцевого злочинного угруповання Володимира (Тайсона) Бороха, була не першою спробою вбити авторитета Георгія (Жору) Ісакова, який своєю чергою належить до ОЗУ так званого Князя.

"Цей факт доводить, що триває довгострокова війна за переділ сфер злочинного контролю саме в Харківській області", - стверджує Аброськін.

За даними В'ячеслава Аброськіна, кілером, які вчинили замах на Жору і вбив Тайсона, був такий собі Олексій Титов, житель Горлівки (Донецька область).

"З 2003 року він відбував покарання за вбивство саме в Харківській області, Диканівська виправна колонія №12. На тюремному сленгу мав статус "козла", працюючи в господарській обслузі, і був достроково звільнений в 2009 році. Це підтверджує основну версію, що Харківську злочинну еліту підтискає донецька, вимушені "переселенці", - вважає високопоставлений поліцейський чиновник.

На його думку, в Україні паралельно зі зміною політичного керівництва відбуваються відповідні зміни і в злочинному світі, змінюються сфери впливу "злодіїв в законі" і лідерів злочинних угруповань.

"Без зброї і вибухових пристроїв не обійдеться, будуть убиті і не тільки з числа злочинців, а й випадкові громадяни", - робить невтішний прогноз В'ячеслав Аброськін.

Як повідомляв "Апостроф", в перестрілці в Шевченківському районі Харкова загинув свідок у справі про вбивство депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова Володимир Борох.

Пізніше поліцейські виявили значний арсенал зброї, який належав Олексію Титову, який влаштував смертельну стрілянину в Харкові біля супермаркету.