RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Принесе "сюрпризи" з океанів: синоптик дала прогноз аномальної зими в Україні

Зима 2019-2020 років в Україні буде набагато тепліша, ніж в минулі роки, аж до плюсових температур.

Про це повідомила завідувачка відділом синоптичної метеорології Українського гідрометеорологічного інституту Віра Балабух, передає "Апостроф" з посиланням на УНН.

"Зима в цьому році буде такою ж теплою, як і попередні зими. Ці тенденції, які у нас були вже протягом останніх п'яти років, вони і зберігаються. Можливі різкі зміни температури, можливі короткочасні пониження температури повітря до -10 і навіть -20, але вони будуть короткочасними. В цілому ж переважатиме тепла зимова погода", - зазначила вона.

При цьому, передбачається, що кількість теплих днів в зимовий період збільшиться. Також Балабух зазначила, що перші 9 місяців поточного року вже показали, що рік, включаючи зиму, буде тепліше попередніх. При цьому, вона назвала головну причину зимового потепління в Україні, якою є значне прогрівання океанів - в північній частині Атлантичного і Тихого океанів, а також Середземного моря.

"В океані накопичено дуже велику теплову енергію і вона, як піч, яка буде підігрівати атмосферу протягом зими, і, нарешті ці теплі вологі повітряні маси будуть приходити в Європу і в Україну і будуть сприяти тому, що температура повітря в цілому буде вище на 1-2 градуси, ніж на початку цього століття", - зазначила фахівець.

Детальніше про те, чи очікує Україну холодна зима і якою буде погода в наступному році, читайте в матеріалі "Апострофа": З крайності в крайність: якою буде погода в Україні в 2020 році.