RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Рада підтримала ініціативу Тимошенко підняти надбавки на догляд за людьми зі спецпотребами

Верховна Рада прийняла 29 жовтня в першому читанні законопроект авторства лідера партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко щодо підвищення особам з інвалідністю з дитинства надбавки на догляд.

На своїй сторінці в Facebook Тимошенко написала, що ті гроші, які виплачуються зараз, абсолютно не покривають витрат.

"Виплати не можуть задовольнити навіть мінімальні потреби людини – витрати на засоби гігієни, медичні обстеження, ліки, фізичну та соціально-педагогічну реабілітацію, харчування, комунальні послуги та одяг. А сімей, які доглядають дітей з інвалідністю та людей, які мають інвалідність з дитинства, в Україні – понад 161 тисячу", - зазначила політик.

Команда "Батьківщини" запропонувала таке підвищення:

-особам з інвалідністю з дитинства підгрупи А I групи – з 75% до 150% прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність (ПМ);

-особам з інвалідністю з дитинства підгрупи Б I групи – з 50% до 100% ПМ;

-одиноким особам з інвалідністю з дитинства II і III груп, які за висновком лікарсько-консультативної комісії лікувально-профілактичного закладу потребують постійного стороннього догляду – з 15% до 75% ПМ.

Юлія Тимошенко сподівається, що депутати будуть так само одностайні, коли законопроект буде виноситися на друге читання і голосуватися в цілому.

Як зазначив зі свого боку співавтор документа, народний депутат від "Батьківщини" Михайло Цимбалюк, це соціальний законопроект, спрямований на підвищення рівня матеріального забезпечення осіб з інвалідністю. Він зазначив, що станом на 1 квітня цього року соціальна допомога особам з інвалідністю становила від 1564 грн до 3365 грн для особи з інвалідністю підгрупи А з надбавкою на догляд, а це не може задовольнити навіть мінімальні потреби людини.