RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Працюють "фейкомети": в штабі ООС наочно показали брехню бойовиків ДНР про обстріли

На території Донецької області автомобіль окупантів підірвався на власній міні, й щоб приховати втрати пропагандисти поширили інформацію, що їх обстріляли з українського боку.

Про це повідомляється на сторінці ООС у Facebook.

Згідно зі свідченнями українців, які проживають на окупованій території Донецької області, в районі населеного пункту Нова Ласпа автомобіль окупантів підірвався на міні.

"Її заклали і успішно забули про місцезнаходження самі ж "асвабадітєлі"", - йдеться у повідомленні.

Окупанти традиційно вдалися до інформаційних маніпуляцій та використали цей факт, щоб дискредитувати Об’єднані сили. Тож, пропагандистський ресурс російських окупантів "ДАН" опублікував інформацію, що з українського боку начебто обстріляли протитанковою керованою ракетою санітарний автомобіль збройних формувань РФ, який їхав надавати медичну допомогу цивільним мешканцям.

"Традиційно для російської пропаганди акцент зроблено на хворій дитині, яку начебто мали намір лікувати "ополчєнци". У повідомленні відсутні матеріали фото- або відеофіксації. У місцевості, де нібито відбулася подія (близько 300 метрів до опорного пункту ворога), уже давно не проживає цивільне населення, тим більше з дітьми", - пояснили у публікації.

Варто зазначити, що бойові дії на цій ділянці 31 жовтня 2019 року Об’єднаними силами не велися. Українські військовослужбовці жодних пусків ПТРК не здійснювали.

Як повідомляв "Апостроф", за жовтень 2019 року бойовики так званих ДНР і ЛНР зазнали важких втрат: убитими більш ніж 30 осіб і близько 60 осіб пораненими.