RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Мобільний зв'язок за паспортами: в СБУ виступили з гучною ініціативою для українців

Служба безпеки України виступає за продаж сім-карт для мобільного зв'язку суворо за паспортами, про що заявив глава відомства Іван Баканов.

Як повідомляє "Апостроф" , в інтерв'ю виданню "Главком" він сказав, що в такому випадку можна буде швидше вийти на осіб, які повідомляють про неправдиве замінування.

За словами Баканова, велика частина таких дзвінків надходить з РФ або ж тимчасово окупованих територій України, але також є дзвінки і з підконтрольною частини Києву.

"Я, з одного боку, розумію, скільки ресурсу витрачається на реагування на такі повідомлення. З іншого боку, я навіть не хочу уявляти ситуацію, коли правоохоронні органи перестануть реагувати на них. Адже якщо хоч одне з них виявиться правдивим, то наслідки будуть непоправні.

Більшість таких повідомлень дійсно надходить з окупованих територій, але не всі: трапляється, що і з підконтрольною Україні території. Потрібні зміни в законодавство, які не всім будуть до вподоби: продавати сім-карти за паспортом", - сказав він.

При цьому глава СБУ додав, що такий крок не вирішить проблему повністю, тому що часто повідомлення про мінування надсилають по електронній пошті.

Нагадаємо, що в середу, 13 листопада, під час голосування в першому читанні скандального законопроекту про ринок землі надійшло повідомлення про мінування будівлі по вулиці Грушевського 5, де знаходиться Верховна Рада.