RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Аварія танкера під Одесою: можлива екологічна катастрофа

Корабельна катастрофа танкера "Делфі", який 22 листопада сів на мілину поблизу Одеси, може спровокувати екологічне лихо - допустимий вміст нафти в акваторії аварії вже перевищений у рази.

Про це повідомив в.о. глави Держекоінспекції України Єгор Фірсов у Facebook.

"Державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Кримсько – Чорноморського округу здійснено виїзд та проведено відбір проб вод на місці знаходження підтопленого танкера та передано до відділу інструментально-лабораторного контролю Інспекції. В результаті, встановлено перевищення по вмісту у воді нафтопродуктів у 53 рази на місці аварії", - написав Фірсов.

Зараз на місці аварії працюють фахівці Державної екологічної інспекції. Вони роблять додаткові заміри та беруть необхідні проби, аби моніторити рівень забруднення води. Уже почали розраховувати збитки, яких завдали навколишньому середовищу. У подальшому будуть звертатия до власника танкера за відшкодуванням.

"Апостроф" раніше повідомляв, що танкер під молдовським прапором сів на мілину поблизу Одеси. Через шторм до нього тривалий час не могли підійти рятувальні катери. Зрештою, усіх трьох членів екіпажу доставили на материк.