RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

В Україні розкрили масштабну схему фінансування бойовиків

СБУ блокувала масштабний механізм фінансування бойовиків ЛНР і ДНР через незаконний видобуток вугілля на окупованих територіях і його подальшу поставку в Україну і країни Європи.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

"Оперативники спецслужби встановили, що організатори угоди зареєстрували в Україні ряд комерційних структур. Через них ділки поставляли на підконтрольну Україні територію продукцію, видобуту на захоплених членами незаконних збройних формувань українських вугільних об'єднаннях, розташованих на тимчасово окупованій території Донецької та Луганської областей", - сказано в повідомленні.

При цьому податки, як відзначають в СБУ, йшли до бюджетів так званих ЛНР і ДНР.

"В Україні продукція надходила, як нібито добута на території Росії. Надалі ділки за підробленими документами реалізовували вугілля українським ТЕЦ і в країни ЄС", - додали в спецслужбі.

На даний момент одному з учасників цього бізнесу оголошено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ст. 258-5 КК України.

Нагадаємо, що Національне антикорупційне бюро (НАБУ) відкрило кримінальне провадження за фактом можливого скоєння екс-главою Служби безпеки України Василем Грицаком державної зради і шпигунства .