RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Трюки з цінниками і не тільки: названо популярні схеми обману в "чорну п'ятницю"

В Україні реально великі знижки на розпродажах на честь "чорної п'ятниці" - рідкість, продавці часто вдаються до схем обману - змінюють цінники і намагаються продати товар "на додачу".

Про це заявив виконавчий директор Союзу споживачів України Максим Несміянов, повідомляє "Обозреватель".

За його словами, деякі магазини дійсно знижують ціни, але не на всі товари, а на кілька позицій. Це дозволяє їм стверджувати, що дійсно є знижка, наприклад у 85%, і залучати цим увагу покупців.

Несміянов зазначив, що найбільші знижки часто робляться на застарілі моделі техніки або старі колекції одягу.

"Все нове навряд чи будуть розпродавати за безцінь. А ось старі сезони можуть вийти в продаж з досить серйозною знижкою. Але ми повинні розуміти, що накрутка на речах - до 300%. Тобто, продаючи навіть за 75%, магазини все одно вийдуть в плюс або хоча б у нуль", - сказав він.

Експерт попередив, що в багатьох містах бізнесмени напередодні дня розпродажів різко підвищують ціни, а потім їх знижують. Популярним є "трюк" з переклеювання цінників. Ще одна поширена схема - продаж речей "на додачу".

"Вам можуть продати куртку, а зверху постаратися продати шарф. На чомусь ви заощадите, а на чомусь - програєте. Тобто іноді варто купити окремо куртку, а окремо - шарф. Це економічно", - уточнив Несміянов.

Він закликав українців не купувати речі в поспіху, особливо ті, що не підлягають поверненню, і бути уважними.

Читайте також матеріал "Апострофа": Інтернет-шахрайство: як розпізнати аферистів і не потрапити на їх вудку.