RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Вимагали неіснуючі борги: кримські правоохоронці затримали банду під Херсоном

У Херсонській області група зловмисників викрадала транспорт, вимагала гроші та викрадала людей, вимагаючи в них сплати неіснуючих боргів.

Про це повідомляє відділ комунікацій ГУ Національної поліції В АР Крим та Севастополі.

Начальник поліції в Автономній Республіці Крим та м. Севастополі Віталій Стрижак зазначив, що наразі їх дії слідчі кваліфікують за трьома статтями КК України, їм повідомлено про підозру у вчиненні злочинів. За його словами, під час розслідування кримінального провадження за ст. 255 (Створення злочинної організації) КК України, слідчі кримської поліції отримали інформацію про факти угонів транспортних засобів, викрадення людей та вимагання.

"До вчинення злочинів виявилися причетними двоє громадян - членів етнічного організованого злочинного угруповання. Зловмисники тримали у страху жителів цілого районного центру Херсонської області. Вони залякували громадян та вимагали неіснуючі борги під погрозою фізичної розправи. Зокрема, упродовж короткого проміжку часу слідчі спільно з оперативниками СБУ Херсонської області задокументували факт вимагання у місцевого мешканця під надуманим приводом двох тисяч доларів США", - зазначено у повідомленні поліції.

"Зловмисники погрожували потерпілому вбивством і розправою над його родиною у разі невиконання "боргових" вимог. При цьому чоловікові нанесли тілесні ушкодження. Крім того, для гарантування сплати коштів правопорушники відкрито викрали автомобіль потерпілого", – зазначив Стрижак.

У результаті проведених заходів слідчі та спецпризначенці Кримської поліції спільно з СБУ Херсонської області, під процесуальним керівництвом прокуратури АР Крим, затримали зловмисників після того, як вони одержали всю суму неправомірної вигоди.

Нападникам повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 189 (Вимагання) та ч. 2 ст. 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) КК України. Зловмисникам може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12-ти років.