RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Лазівки для контрабанди відкриті: стало відомо про серйозні проблеми з українською митницею

Українська митниця до сих пір має проблеми з контрабандою, незважаючи на боротьбу президента з корупцією.

Про це повідомляє військовий журналіст Юрій Бутусов на своїй сторінці в Facebook.

Він зазначив, що митниця потерпає від падіння митних зборів. Кажуть, що причина цього доларовий курс та імпорт.

аніше існувала система корупції на кордоні, і зараз на словах її нібито скасували, адже особисто президент очолив боротьбу з контрабандою! І раз побори скасували, значить мав би хоча б до кінця року піти приріст платежів. Замість цього ми бачимо, що надходження стали менші в доларовому еквіваленті, і значить справа не тільки в різниці курсів і зміні кон'юнктури імпорту. А де ж тіньові надприбутки? Хто їх зараз кладе в кишеню? Куди йде корупційна рента?", - написав журналіст.

Бутусов підкреслив, що причини митних проблем комплексні.

"...І адміністрування, і взаємодія з правоохоронними органами. Листопад завжди був одним з найбільш жвавих місяців для імпорту напередодні зимових свят. І очікувалося, що збори будуть не менше минулого року, а значно більше. Але цього не відбувається. Значить, багато лазівок для контрабанди залишаються відкриті і продовжують працювати і зараз, вже при новій владі", - зазначив він.

Як повідомляв "Апостроф", заступнику начальника Київської міської митниці Сергію Тупальському і ще 9 особам, затриманим у справі про можливі зловживання на митниці, співробітники Національного антикорупційного бюро та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури повідомили про підозру.