RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Жахливі фото перлини України: з'явилося нове пояснення екологічного лиха на Волині

Світлини озера Світязь на Волині жахнули українців.

Фото опублікував Леонід Климович на своїй сторінці у Facebook.

На них видно, що Світязь дуже обмілів. Озеро то тут, то там ближче до берегової лінії вкрите острівцями землі. Місцеві мешканці кажуть, що такого обміління ще не пам'ятають. Додають, що озеро гине через безконтрольне буріння свердловин на воду. Вони потрібні, аби зрошувати місця розведення лохини.

18 вересня на сайті президента з'явилася петиція від Ольги Іменинник. Жінка вимагає, аби влада виділили кошти на ремонт шлюзів, яким уже понад 30 років і які зараз не працюють. Також пропонує збудувати водопереливну споруду або шлюз-регулятор для усієї системи Шацьких озер. Петиція набрала 11 тисяч 265 голосів із 25 тисяч необхідних. До завершення збору голосів залишилося 16 днів.

1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1

Світязь - найглибше озеро в Україні. Розташоване в межах Шацького району Волинської області. Належить до групи Шацьких озер, що у межиріччі Прип'яті й Західного Бугу, поблизу селища Шацьк, на території Шацького національного природного парку (Волинське Полісся).

Раніше "Апостроф" повідомляв про те, що озеро Світязь, яке є найглибшим в Україні, катастрофічно обміліло, але при цьому експерти з Шацького національного парку стверджують, що нічого трагічного не сталося.