RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

Всі новини

В Україні затримали члена партії Путіна з Криму: в мережі розкрили цікаві подробиці

Члена партії "Єдина Росія", який активно підтримував окупацію Кримського півострова, Ігоря Кучерявого затримали на КПВВ "Каланчак" на адмінмежі з Кримом після того, як він спробував отримати закордонний паспорт на материковій частині України.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на телеканал ATR.

Ігор Кучерявий був затриманий близько 10 ранку у вівторок, 3 грудня, коли він повертався з Херсона до Криму.

Як повідомила заступник командира громадського формування "Аскер" Евеліна Арифова, Кучерявий приїхав на материкову частину України, щоб отримати український закордонний паспорт.

Цей факт підтвердив віце-президент Всесвітнього конгресу кримських татар Ленур Іслямов, який на своїй сторінці в Facebook зазначив, що під час допиту Кучерявий заявив: "З тим, що видають в Криму, нікуди не поїдеш, а їздити хочеться".

Кучерявий був затриманий співробітниками СБУ під час проходження паспортного контролю, оскільки він - член партії "Єдина Росія" і активний учасник "російської весни".

Відомо, що Ігор Кучерявий активно підтримував окупацію Криму та під час анексії півострова організовував так звані "загони самооборони" і "блокпости" в Севастополі. Від російського міністерства оборони він отримав медаль "За повернення Криму".

"На даний момент його допитують. Надалі його відвезуть в Херсон, де відбудеться суд", - уточнила Арифова.

Як повідомляв "Апостроф", Кабінет міністрів України запровадив санкції проти окупантів Криму - обмежувальні заходи торкнуться тих, хто руйнує об'єкти культурної спадщини на півострові, здійснює там теле- і радіомовлення, а також поставляє матеріали для оборонно-промислового комплексу Росії