RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Німеччина вислала російських дипломатів через криваві розборки в Берліні: що відбувається

Німеччина висилає з країни двох співробітників посольства Росії, яких називає працівниками російської розвідки через вбивства в Берліні громадянина Грузії, колишнього чеченського командира Зелімхана Хангошвілі в серпні в Берліні.

Про це повідомило видання Spiegel Online.

Федеральні прокурори Німеччини вважають російську розвідку причетною до вбивства. За інформацією видання, федеральний уряд швидко відреагував на нові дані у справі про вбивство і розпорядився негайно видворити з країни двох співробітників російського посольства.

У середу вранці МЗС Німеччини офіційно повідомило про це рішення послу РФ в Берліні.

Уряд Німеччини вважає, що зазначені співробітники, акредитовані як дипломати, працюють на російську розвідку. Вони оголошені персонами нон грата і повинні покинути країну протягом семи днів.

Дружина вбитого і мати чотирьох дітей Манана Цатієва розповіла DW, що, ймовірно, причиною нападу стало особисте життя її чоловіка. У Чечні він воював як сепаратист, а після цього працював в Грузії і в Україні проти інтересів Росії. За словами дружини, Хангошвілі втік до Німеччини три роки тому, після кількох спроб замаху на його життя в Грузії. Однак в притулку чоловікові відмовили і планували його депортувати. Цатієва переконана, що Москва несе відповідальність за смерть Зелімхана Хангошвілі. Росія ж заперечує свою причетність до цієї справи.

Сумнівається в зв'язку Москви з вбивцею і політолог з Німеччини Олександр Рар. На його думку, вбивця поводився занадто "нерозумно", що не схоже на дії розвідника.

"Хангошвілі розстріляли влітку в парку, за тим, що сталося спостерігала дюжина свідків, які потім і впізнали вбивцю, який намагався сховатися в кущах, намагався там переодягнутися і втекти. Це настільки неправдоподібно, що навіть коментувати важко. Він не знав місцевості, не знав Німеччини, знайшли у нього гроші за вбивство", - зазначив політолог.

На думку Рара, ні про який зв'язок з російською розвідкою тут не може бути й мови. Найімовірніше, це були "кровні розборки".

Раніше "Апостроф" повідомляв, що злочинцем, що убив в Німеччині відомого борця за незалежність Чечні Зелімхана Хангошвілі , виявився російський кримінальний авторитет Вадим Красиков, якого покриває влада РФ.