RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

"Варта" з окупантами для Донбасу: Зеленський розповів, з чим їде на переговори до Парижа

Президент України Володимир Зеленський планує запропонувати під час "нормандської" зустрічі в Парижі ідею створення в ОРДЛО "муніципальної варти", до складу якої будуть входити в рівних пропорціях українські нацгвардійці, представники ОБСЄ та окупаційного режиму

Про це повідомляє Еспресо.TV.

Таку заяву Зеленський зробив на зустрічі з активістами, які постраждали під час першого побиття "Беркутом" на Майдані, розповів учасник зустрічі Євген Сердюк.

Президент зазначив, що це є однією з наявних у його команди ідей. При цьому, за задумом Зеленського, представників "того боку" повинні набирати з числа тих, хто "не стріляв, не вбивав" - не брав участі в бойових діях.

Крім того, Зеленський запевнив учасників зустрічі в тому, що не збирається йти на поступки президенту РФ Володимиру Путіну під час зустрічі в Парижі, зазначивши, що краще приїде з саміту ні з чим, ніж зрадить інтереси України.

Учасники зустрічі, в свою чергу, подарували президенту стрічки, які носили учасники Євромайдану, а також шматочок пам'ятника Володимира Леніна, скинутого з постаменту в Києві на початку Революції Гідності.

Нагадаємо, що в разі провалу переговорів в "нормандському форматі" українська влада розглядають проект будівництва стіни уздовж лінії зіткнення на Донбасі.