RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

Всі новини

В Києві презентували поштовий конверт, оздоблений ветеранами АТО у рамках проєкту "Артрехаб"

В Києві, 4 грудня, з нагоди відзначення Дня Збройних Сил України було презентовано немаркований художній конверт, випущений Укрпоштою з благодійною організацією "Артрехаб" та мисткинею ZINAЇDA.

Про це йдеться в прес-релізі "Артрехаб".

Конверт прикрасили фрагменти робіт п’ятьох ветеранів та волонтерів Олександра Соболя, Тараса Глушко, Вадима Бойко, Руслана Боровик та Лариси Микитьон. Слід зазначити, що орнамент був намальований під час арт-реабілітаційних занять. Метою проєкту в об'єднанні назвали привернення уваги суспільства до проблем реабілітації ветеранів та важливості арт-терапевтичних заходів у процесі.

"В основі діяльності громадської організації "Артрехаб" є практика арт-реабілітації за авторським методом, що базується на декоративно-прикладних техніках традиційних мистецтв України. Ідея використання мистецьких практик у психологічній реабілітації виникла через переконання, що творчий потенціал — це допоміжна сила, важливий ресурс для відновлення психологічного стану", - сказала засновниця "Артрехабу" ZINAЇDA на церемонії спецпогашення марки на конверті.

"Малюнки наших учасників тепер на конвертах. Як тренер пишаюся роботою кожного. Приємно згадувати моменти творення робіт, що побачила на виставці присвяченій презентації конверта Укрпошти та "Артрехаб", - додала волонтерка Лариса Микитьон.

Присутні на презентації мали змогу підписати та відправити лист миру міжнародним організаціям та послам доброї волі в рамках флешмобу #free_from_war.

Протягом року конверт можна придбати у будь-якому відділені поштового зв’язку.

Виставка робіт ветеранів та волонтерів, створених під час реабілітаційних занять "Артрехаб" пройде з 5 грудня 2019 по 10 січня 2020 у приміщенні Музею пошти в Києві.

"Артрехаб" — благодійна організація, що допомагає людині, котра опинилася в складній життєвій ситуації, в її психологічному відновленні. "Артрехаб" проводить арт-реабілітаційні заняття за методою художниці ZINAЇDА "Техніка червоної нитки". Нині "Артрехаб" працює з ветеранами й волонтерами АТО ООС, членами їхніх сімей.