RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Обшуки у ветерана АТО Андрія Антоненко: відео та заява підозрюваного

У четвер, 12 грудня, силовики проводять обшуки у ветерана АТО Андрія Антоненка у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета, біля його будинку збираються націоналісти.

Про це повідомляє "5 канал".

Обшуки у Андрія Антоненка ще не розпочалися. На місце приїхав адвокат Масі Наєм. Також присутні слідчі, які не відповідають на усний запит журналістів щодо то, що відбувається. Біля будинку музиканта – близько 20 осіб із шевронами нацполіції.

Спецпризначенці поставили кордон і не пускають журналістів ближче до будинку Антоненка. Чий наказ виконують – не кажуть.

Сам Антоненко розповів журналістам, що йому вже оголосили про підозру, проте стверджує, що ніякого стосунку до вбивства Шеремета не має. Переконаний, що це помилка і ні він, ні його близька подруга лікар Юлія Кузьменко ні в чому не винні.

"Звинувачення не обгрунтовані. Їх просто зачитували, весь процес, як нібито виготовлялась вибухівка, як нібито я керував, як нібито люди, які це все готували виконували. Зараз друзі мені показали пост Авакова, де пише про брифінг і зазначено, що затримана група, яка виконувала це все", - розповів журналістам волонтер.

Каже, що правоохоронці прийшли до його дому близько 15:00, тож довелось терміново сім'ю відправити в інше місце.

"Нічого не казали, але не здивуюсь, якщо мене заарештують. Зараз така сама процедура як і в мене відбувається у Юлії Кузьменко", - розповів він.

"Під будинком підозрюваного у вбивстві Шеремета, Андрія Антоненко, почалися сутички націоналістів з поліцією. Поки в першу чергу - словесні, але ситуація починає загострюватися", - повідомили в Telegram-каналі Klymenko Time.

Як повідомляв "Апостроф", в Києві правоохоронці затримали волонтера і військового медика Юлію Кузьменко, за підозрою в скоєнні вбивства.