RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Підозрюваний у вбивстві Шеремета розповів про день вибуху: опубліковано відео

Ветеран АТО Андрій Антоненко, якого підозрюють у вбивстві журналіста Павла Шеремета, заявив що непричетний до нього і має вагомі докази своєї невинуватості.

Про це повідомляє "Апостроф" із посиланням на "Громадське".

"Я вже сказав. Є купа фотографій, які по моїй зовнішності взагалі не співпадають із тією зовнішністю, котру нам пропонують наші наші видавці фантастичних романів (співробітники Нацполіції - ред.). Пуму (Інна Грищенко - ред.) знаю лише по інтернету. Бачилися один раз у військовому шпиталі, коли я давав там концерт. Чоловіка її не знаю взагалі", - сказав Антоненко.

Нагадаємо, що 12 грудня слідчі оприлюднили імена 5 підозрюваних у вбивстві Павла Шеремета: медсестра одного з парашутно-десантних батальйонів Яна Дугарь, лікар і волонтер Юлія Кузьменко, музикант і доброволець Андрій Антоненко, подружжя-добровольці Владислав та Інна Грищенки.

"Антоненко Андрій, захопившись ультранаціоналістичними ідеями, культивуючи величність арійської раси, розмежування суспільства за принципом національної належності, прагнучи зробити свої погляди об'єктом уваги громадськості, вчиняючи свої дії, щоб привернути увагу громадськості до певних політичних переконань вирішив створити організовану групу, щоб у її складі вчинити вбивство. Втілюючи в дію свій злочинний задум, підшукав осіб, які мали аналогічні з ним погляди та наміри, щоб привернути увагу суспільства до націонал-радикальних ідей, які, на їх думку, зможуть змінити життя суспільства", - йдеться в підозрі.

Раніше "Апостроф" повідомляв про те, що досудове розслідування вважає, що організатором убивства журналіста Павла Шеремета був музикант і доброволець Андрій Антоненко. Про це йдеться у текст підозри іншої фігурантки справи Яни Дугарь, який зачитали у суді, де їй обирали запобіжний захід.