RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

10 травня

Всі новини

Слідчі назвали прізвище організатора вбивства Шеремета

Досудове розслідування вважає, що організатором убивства журналіста Павла Шеремета був музикант і доброволець Андрій Антоненко.

Про це йдеться у текст підозри іншої фігурантки справи Яни Дугарь, який зачитали у суді, де їй обирали запобіжний захід, передає "Громадське".

"Антоненко Андрій, захопившись ультранаціоналістичними ідеями, культивуючи величність арійської раси, розмежування суспільства за принципом національної належності, прагнучи зробити свої погляди об'єктом уваги громадськості...вирішив створити організовану групу, щоб у її складі вчинити вбивство Павла Шеремета", — йдеться у підозрі.

Андрій АнтоненкоФото: nv.ua

"Втілюючи в дію свій злочинний задум, підшукав осіб, які мали аналогічні з ним погляди та наміри, щоб привернути увагу суспільства до націонал-радикальних ідей, які, на їх думку, зможуть змінити життя суспільства", — додали у документі.

Водночас інформації про наявність або відсутність замовника вбивства у підозрі немає.

Як повідомляє "Апостроф", у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета, за яким провели ряд затримань і оголосили підозри українським волонтерам і ветеранам АТО, є багато нестиковок.