RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Гучні затримання у справі Шеремета: адвокат вказав на серйозні розбіжності

У справі про вбивство журналіста Павла Шеремета, за яким провели ряд затримань і оголосили підозри українським волонтерам і ветеранам АТО, є багато нестиковок.

Про це вранці 13 грудня в Facebook написав адвокат Масі Найєм.

За словами адвоката, він вважає, що за наявності доброї доказової бази перші особи держави не стали бі тиснути своїм авторитетом на думку суспільства.

"Вони б просто показали переконливі докази", - пише він.

Також Найєм зазначив, що не вірить в мотив.

"Більше дестабілізують суспільство такі ось вибрики перших осіб держави. А потім ... чому, недобившись дестабілізації, вони не пішли далі? Якби у слідства дійсно були докази, то вони б не просили мене і Андрія о першій годині ночі, щоб ми дали свою згоду пройти поліграф. Так це не працює", - додав він.

Адвокат також вважає, що сам Арсен Аваков, голова МВС, і його оточення часто брешуть.

"А як бути із заявою А. Геращенко, радника А. Авакова: "Замах на мене і вбивство Шеремета влаштовані Росією"? Може вистачить вірити йому і всьому його оточенню, якщо вже доведено, що вони часто брешуть", - додав він.

Також Найєм засумнівався в результатах експертизи по ході.

"Це звичайний експерт. Таку експертизу не всі суди приймають. До неї довіри не більше, ніж до експерта Валіахметова", - пише адвокат.

Також він перерахував ряд нестиковок, які пов'язані з особистістю Авакова.

Як повідомляв "Апостроф", у справі про вбивство білоруського журналіста Павла Шеремета затримали ще двох підозрюваних - військового медика Яну Дугарову і добровольця Петра Кіяна.