RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

29 квітня

28 квітня

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Україна провела високоточні ракетні випробування: вражаючі фото і відео

18 грудня в Одеській області успішно пройшла чергові випробування високоточна реактивна система "Вільха-М" - вона вразила ціль на відстані 110 кілометрів.

Про це повідомляє "Апостроф" із посиланням на Defense Express.

"Успішно завершено етап випробувань системи "Вільха-М", який передує фінальним державним випробуванням. Відстань до цілі становила понад 110 км, а відхилення склало лічені метри. Таким чином, "Вільха-М" довела всі задані характеристики, як по дальності, так і по точності ураження цілей, які висувались замовником. Наразі "ЛУЧ" готується до проведення державних випробувань, за результатом яких очікується прийняття "Вільхи-М" на озброєння українського війська. Розробка та виготовлення високоточної системи залпового вогню здійснюється силами виключно вітчизняних підприємств оборонної промисловості", - сказав Генеральний директор - Генеральний конструктор ДККБ "ЛУЧ" Олег Коростельов.

"Вільха-М" - це модернізована версія реактивної системи "Вільха". Якщо остання була здатна вражати цілі на відстані лише 70 кілометрів, то "Вільха-М" працює з цілями на відстані 100-120 кілометрів. Якщо таку РС встановити у Бахмуті, то ракети будуть здатні знищити цілі у Донецьку, Горлівці, Єнакієвому, Хрустальному, Алчевську, Луганську та на більшості територій, які зараз окуповані російськими військовими та їх найманцями.

Рада національної безпеки і оборони України ухвалила ряд рішень щодо забезпечення якнайшвидшого прийняття на озброєння та постачання "Вільхи-М" для реактивних систем залпового вогню.

Як повідомляв "Апостроф" раніше, російські журналісти не змогли пройти повз недавнього повідомлення про те, що в Україні випробували надзвукову ракету "Блискавка", яка є новим поколінням протикорабельних ракет.