RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

24 квітня

23 квітня

22 квітня

Всі новини

Залучать і молодь, і людей похилого віку: в Україні розповіли про створення нової системи оборони

Незабаром по всій території України створять підрозділи територіальної оборони, до яких набиратимуть як юнаків, так і людей похилого віку.

Про це заявив перший заступник секретаря РНБОУ Михайло Коваль, інформує "Апостроф" із посиланням на АрміяІnform.

"Гарантую, що ми матимемо потужну територіальну оборону, куди ввійдуть усі верстви населення. Вона повністю забезпечить спокій держави у цьому напрямку, починаючи від маленького населеного пункту — села, закінчуючи промисловим мегаполісом. Структуру насамперед має затвердити Верховний головнокомандувач Збройних Сил України. Територіальна оборона спиратиметься і включатиме в себе юнаків і дівчат віком від 16 років, людей похилого віку. Дуже похилого. Вікових цензів фактично не існуватиме", - сказав Михайло Коваль.

Додав, що підрозділі тероборони будуть різнитися між собою в залежності від того, де знаходяться: у селі, чи в промисловому місті. Досвід створення такої системи спеціалісти перейматимуть у Литви, Естонії та Польщі.

Як раніше повідомляв "Апостроф", на окупований Донбас із РФ прибув загін снайперів, які розстрілюють українських військових і мирних мешканців й таким чином складають своєрідні іспити.