RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Здавав кров для бойовиків ДНР і писав Зеленському: спливли цікаві дані про одного зі звільнених полонених

В ході обміну полоненими між Україною і бойовиками так званої ДНР був звільнений в тому числі колишній "глава районної адміністрації Макіївки" Василь Савін, який здавав кров для бойовиків і був заарештований ними ж.

Про це повідомляє в Facebook журналіст Іван Жеведь.

За його словами, Савін до війни був відомий в Донецькій області своїми різкими переходами з однієї політичної сили в іншу. Він був главою Комсомолу України, потім перейшов в Соціалістичну партію Олександра Мороза, балотувався кандидатом від "Блок Лазаренка", ПСПУ Наталії Вітренко і очолював в Макіївці місцеве відділення "Батьківщини".

"На початку 2015 року "ДНР" призначила його головою "Центрально-міської районної адміністрації" Макіївки. Здавав кров для "захистників днр". Навесні того ж року, "МДБ "ДНР" вже звинуватили його в підготовці до "захоплення влади". З в’язниці писав листи президентам України Петрові Порошенку (липень 2018-го) та Володимиру Зеленському (жовтень 2019-го). У листі до Порошенка, він, зокрема, переконував, що познайомився з ним особисто 2000 році та відтоді багато разів зі ним зустрічався. У листі до Зеленського Савін назвав чинного гаранта "батьком". Потім проходила інформація, що він створив осередок "Слуги народу" у в’язниці", - пише журналіст.

Детальніше про передноворічний обмін полоненими читайте в матеріалі "Апострофа": Ми радіємо поверненню полонених, але Росія знищила всі наші принципи.