RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Відомого фаната Путіна раптово видворили в Україну: з'явилися подробиці

Кримського блогера і журналіста Євгена Гайворонського, який в 2014 році підтримував окупацію півострова Росією, депортували в Україну.

Про це повідомив на своїй сторінці в Facebook екс-нардеп Рефат Чубаров.

Чубаров передав слова журналіста про те, що його, в супроводі співробітників ФСБ і міграційної служби видворили в районі прикордонного переходу між Росією і Україною Чертково-Мілове.

Гайворонський повинен був прибути в Бахмут Донецької області, а звідти вирушити до Києва.

Сам журналіст раніше заявляв, що в Росії йому погрожували відправкою на територію, підконтрольну бойовикам ДНР. Українські дипломати та адвокати надавали йому підтримку в тому, щоб він був депортований на підконтрольну Україні територію.

Гайворонський - родом з Донецька, в Ялті на момент початку російської окупації жив кілька років і працював прес-секретарем проросійської організації "Народна єдність", активісти якої в березні 2014 роки збирали підписи за проведення "референдуму" про приєднання півострова до Росії. Потім Гайворонський редагував проросійський "Євразійський журнал", хвалив президента Росії Володимира Путіна під час перегляду його щорічного послання, яке транслювалося на набережній Ялти.

Однак потім Гайворонський почав співпрацювати з севастопольським виданням "Примітки", яке вважається опозиційним за критику місцевої влади. Після цього журналіст заявив, що змінив свою позицію з приводу анексії півострова, висловивши надію, що "Україна все ж поверне Крим". Його почали переслідувати, відібрали російський паспорт, вивезли з Криму спершу в Росію, а потім за рішенням суду депортували як громадянина України.

Як раніше повідомляв "Апостроф", ФСБ Росії затримала двох українців, яких звинувачують в спробі покинути анексувати РФ Крим в обхід пунктів пропуску.