RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

В Україні запобігли вбивству військового ЗСУ по "замовленню" Росії: деталі спецоперації і фото

Контррозвідка Служби безпеки України попередила у Харкові замах на вбивство одного з колишніх бойових командирів розвідпідрозділу батальйону ЗСУ, який був організований спецслужбами РФ.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

Для виконання злочину російські спецслужби залучили харків’янина, який раніше проходив військову службу у Національній Гвардії України, однак був звільнений через компрометуючі обставини.

За вбивство колишнього командира виконавцю була обіцяна грошова винагорода.

Голова СБУ Іван Баканов зазначив, що операція із попередження замаху – свідчення того, що Служба ефективно протистоїть російським спецслужбам.

"СБУ бореться із загрозами у зародку, а не ліквідує наслідки. Наші дії підтверджують це. Контррозвідувальна діяльність, протидія тероризму, захист національної безпеки – ті пріоритети, на які орієнтується сьогодні українська спецслужба", - додав Іван Баканов.

Харків’янин готувався вчинити замах у багатоквартирному житловому будинку, де мешкає командир, заклавши саморобний вибуховий пристрій.

Контррозвідники та слідчі СБУ із задіянням бійців ЦСО "А" затримали зловмисника з вибухівкою у будинку.

За оцінками фахівців, потужність вибухового пристрою становила півкілограма тротилу та приводилася у дію за допомогою радіосигналу з автомобільної сигналізації. Через підвищену небезпеку вибухового пристрою під час транспортування, він був знищений у дворі будинку без загрози для життя людей.

У межах розпочатого кримінального провадження вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру у вчиненні злочину та обрання йому міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Дніпрі поліція затримала банду кілерів, які на початку 2019 року вчинили замах на життя людей.