RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

​Мережі розгнівала заява глави українського МЗС про жертв катастрофи в Ірані: відео

Глава МЗС України Вадим Пристайко, кажучи про катастрофу українського літака МАУ в Ірані, заявив, що Україна "на щастя" втратила "тільки 11 чоловік".

Про це повідомляє видання "Букви", посилаючись на його слова на брифінгу.

За словами міністра, на даний момент складно визначити, коли тіла загиблих в авіакатастрофі в Тегерані громадян України (2 пасажирів і 9 членів екіпажу) будуть передані українській стороні. Пристайко зазначив, що це пов'язано з тим, що фахівцям необхідно відібрати генетичні матеріали у всіх 176 загиблих і розшукати їхніх родичів, а для цього потрібен час.

"Говорити про те, скільки конкретно може піти на це часу, дуже складно", - зазначив він.

При цьому міністр зробив неоднозначну заяву, що Україна втратила не багато громадян в катастрофі, в той час як втрати інших держав значно більші.

"Багато людей, їх розвезли по всім лікарням, по лікарнях в Тегерані. До кожного тіла... Це ж не тільки українці. Українців одинадцять, на щастя. Шкода так говорити, але все таки тільки одинадцять чоловік. Значно більше канадців загинуло - 63 і так далі, ви розумієте", - сказав Пристайко.

Користувачі мережі з гнівом відреагували на слова глави МЗС.

Нагадаємо, трагедія сталася 8 січня в місті Тегеран. На борту літака були 167 пасажирів і членів екіпажу, всі загинули на місці. Експерт називав кілька причин авіакатастрофи.

Як повідомляв "Апостроф", СБУ розглядає дві пріоритетні версії катастрофи літака МАУ в Ірані.