RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Підвищення пенсій в березні і червні: українцям розповіли, чого чекати

У 2020 році в Україні двічі збільшиться розмір мінімальної пенсії, в цілому надбавка за рік складе 131 гривню.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на "НВ".

Як відомо, з 1 червня 2020 року мінімальна пенсія зросте на 74 грн (4.5%) і складе 1 712 гривень. Наступне збільшення намічена на 1 грудня, коли її розмір збільшать ще на 57 грн (3,3%). Таким чином за рік надбавка до мінімальної пенсії складе 131 грн.

"Більш істотне збільшення пенсіонери можуть отримати в результаті індексації пенсій в березні, яка складе до 15%. Індексація передбачає зміну розміру пенсій, в залежності від зростання заробітної плати та інфляції, для збереження купівельної спроможності пенсій", - стверджує автор видання, керуючий активами групи ICU в Україні Григорій Овчаренко.

Однак, на думку експерта, не дивлячись на стрімке зниження інфляції до 4,1% в 2019 році, високі темпи зростання заробітної плати за попередні три роки нівелюють зростання цін. Як стверджує Овчаренко, ці зміни допоможуть збільшити середню пенсію до 3 500 тисяч гривень. Але цього явно недостатньо для досягнення коефіцієнта заміщення (відношення розміру пенсії до заробітної плати) не менше 40%.

Як повідомляв "Апостроф", cтало відомо про нововведення у виплатах для пенсіонерів, а також про сюрпризи для людей, які в майбутньому вийдуть на пенсію.