RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

27 березня

Всі новини

Як Україна збирається підкорювати ефір ОРДЛО: розкрито цікаві деталі

15 лютого розпочне свою роботу український канал, який вестиме мовлення для жителів окупованого Донеччини.

Про це повідомляє "Апостроф".

Його контент буде розважальним і інформаційним, а віщати він стане на двох мовах: українською та російською.

"Новий канал повинен донести в своєму ефірі до людей, які проживають на тимчасово окупованих територіях, правду про те, що відбувається в Україні, і почати діалог з ними", - заявив перший заступник міністра культури, молоді та спорту Анатолій Максимчук.

Ім'я директора нового телеканалу поки невідомо. У медіасередовищі припускають, що це може бути росіянин Олексій Кірющенко, режисер серіалу "Слуга народу", "Моя прекрасна няня".

"Ефект, я думаю, буде, причому не тільки для окупованих територій, а й для російського телеглядача. А правильний вплив на російську аудиторію для України може мати дуже серйозний позитив. Під час війни у В'єтнамі американці витрачали на вбивство одного в'єтнамського солдата близько 100 тисяч доларів, а для того, щоб його переконати - 125 доларів. Російськомовний канал для діаспор потрібно було робити з самого спочатку ", - зазначає медіаексперт Тетяна Попова.

Більше про те, кого долучать до співпраці з новим каналом і яким контентом він буде наповнений, читайте в матеріалі "Апострофа": Росіянин в допомогу: Україна провалила інформаційну війну РФ і тепер нас врятує режисер "Моєї прекрасної няні".

Як інформував "Апостроф" раніше, припинення мовлення UATV фактично означає, що в цей інформаційний простір скоро увійде держава-агресор Росія. Так вважає експерт з інформаційних технологій, екс-заступник міністра інформполітики України Дмитро Золотухін.