RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Аудиторію віджимають росіяни: чим обернеться для України припинення іноземного мовлення

Припинення мовлення UATV фактично означає, що в цей інформаційний простір скоро увійде держава-агресор Росія.

Про це "Апострофу" розповів експерт з інформаційних технологій, екс-заступник міністра інформполітики України Дмитро Золотухін.

"По суті, це означає, що ми йдемо з інформаційного простору Криму - начисто. Яким би противником розгону "зради" я не був, з огляду на постійне замовчування новою владою теми деокупаціі Криму, все це має вельми неприємний відтінок. Незважаючи на проблеми, UATV все ж мав свою постійну аудиторію. І відразу після повідомлень про те, що "іномовлення - все", цю аудиторію почали м'яко віджимати росіяни ", - вважає Золотухін.

Медіаексперт Наталія Лігачова вважає, що Україна, як держава, яку втягнули у війну, повинна мати державне мовлення. Адже саме так про себе можна заявити в міжнародному просторі і почати боротьбу за мізки українців на окупованих територіях. З приватними каналами це не вийде, адже їх редакційна політика безпосередньо залежить від поглядів власника.

"13 січня масовою стала новина про відключення UATV. І, о диво, вже 14 січня на цьому ж транспондері у відкритому вигляді працює телеканал RTVi, заборонений в Україні", - додав член Громадської ради при Нацраді з питань телебачення і радіомовлення Олександр Глущенко.

Більше про те, як Україні виграти інформаційну війну і не дозволити агресору формувати настрої громадян через новини, фільми і музику, читайте в матеріалі "Апострофа": Росіянин в допомогу: Україна провалила інформаційну війну РФ і тепер нас врятує режисер "Моєї прекрасної няні".

Як повідомляв "Апостроф" раніше, 13 грудня 2019 року українські прикордонники не допустили в Україну знімальну групу російського телеканалу "НТВ". Днем раніше в Україну в'їхала знімальна група пропагандистського російського телеканалу "Зірка" Міністерства оборони РФ. При цьому співробітники телеканалу прибули в Україну, як звичайні іноземці, заявивши, що скористалися запрошенням президента Володимира Зеленського, яке глава держави зробив російським журналістам на нормандському саміті.