RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Грета Тунберг в Давосі звернулася до світових лідерів: повне відео виступу

Шведська екоактивістка Грета Тунберг закликала учасників Всесвітнього економічного форуму в Давосі зупинити видобуток викопних видів палива.

Про це вона заявила під час виступу перед учасниками форуму, серед яких лідери країн і глави великих компаній.

"Ми вимагаємо, щоб учасники економічного форуму цього року з усіх компаній, банків, організацій та урядів негайно зупинили всі інвестиції в розвідку і видобуток копалин видів палива, негайно припинили всі субсидування викопних видів палива і негайно і повністю відмовилися від викопного палива", - закликала Тунберг.

При цьому екоактивістка підкреслила, що це повинно бути зроблено негайно.

"Ми не хочемо, щоб це все було зроблено до 2050-го або 2030-го і навіть до 2021 року. Ми хочемо, щоб це було зроблено зараз. Я задаюся питанням, як ви будете пояснювати своїм дітям, чому ви зазнали невдачі і залишили їх перед лицем кліматичного хаосу, який ви свідомо на них накликали. Невже це здавалося таким поганим для економіки, що ми відмовилися від ідеї забезпечити умови життя майбутнім поколінням, навіть не спробувавши?", - зазначила вона.

Тунберг додала, що "наш будинок все ще в вогні", маючи на увазі масштабні пожежі в Австралії, які погубили тисячі тварин і залишили стільки ж людей без будинку.

"Ваша бездіяльність роздмухує полум'я кожну годину. І ми говоримо вам діяти, як ніби ви любите своїх дітей більше всього на світі", - підсумувала активістка.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в мережі з'явилася яскрава карикатура, в якій були охоплені практично всі примітні соціально-політичні події 2019 року, серед її героїв - президент США Дональд Трамп, президент Росії Володимир Путін, екологічна активістка Грета Тунберг і так далі.