RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Скандал з міністерством культури в Києві: з'явився ексклюзивний документ

У Міністерстві культури України офіційно визнали об'єкт "Києво-Святошинське бюро технічної інвентаризації" таким, який не може бути визнаним культурною пам'яткою і, відповідно, не буде внесеним до реєстру недоторканних об'єктів.

Про це йдеться в копії наказу Мінкульту, яка опинилася в розпорядженні редакції "Апострофа".

Так, в документі, який підписаний головою комісії з ліквідації Міністерства культури Ростиславом Карандеєвим, зазначено, що "Києво-Святошинське бюро технічної інвентаризації" не відповідає ряду критеріїв охоронюваних законом об'єктів.

Згідно з документом, чиновникам Мінкульту також наказано оповістити власників або уповноважені органи про відмову від внесення об'єкта до списку охоронюваних.

Як повідомляв "Апостроф", раніше співробітниця Київського науково-методичного центру з охорони пам'яток попередила про відмову влади вносити пам'ятник архітектури в Святошинському районі Києва, який нібито "заважає масштабного будівництва", у список охоронюваних. За її словами, раніше він мав статус об'єкту, що охороняється, проте найближчим часом може його втратити, що може привести до його знищення.