RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Коломойський виграв важливий суд проти НБУ та "ПриватБанку": скандальні подробиці

Верховний суд України в середу, 22 січня, відхилив касаційну скаргу Національного банку України і не дозволив стягнути заставне майно компанії ТОВ "Гаджібей", пов'язаної з екс-власником "ПриватБанку" Ігорем Коломойським.

Про це повідомили на Facebook-сторінці Нацбанку.

Як сказано в повідомленні, ТОВ "Гаджібей" є одним з поручителів перед Нацбанком, який відповідає своїми доходами і майном за заборгованість за кредитами рефінансування, яка зараз становить 7,6 мільярда гривень.

"Національний банк для погашення частини боргу, хотів стягнути заставне майно ТОВ" Гаджібей ", а саме дві земельні ділянки в Одеській області ... Суд вирішив, що Національний банк для погашення боргу може здійснювати стягнення застави з ТОВ "Гаджібей" тільки в разі неможливості списання коштів з банківських рахунків "ПриватБанку", - сказано в повідомленні.

Як повідомили в Національному банку, в 2018 році було подано всього 148 позовів проти колишнього власника "ПриватБанку" Ігоря Коломойського (фінансового поручителя) і пов'язаних з ним 32 компаній-поручителів про стягнення коштів та заставного майна.

Сьогоднішнє рішення суду, на думку представників Нацбанку, створює ризик, коли колишні власники "ПриватБанку" зможуть уникнути відповідальності за невиконання взятих на себе зобов'язань.

Як повідомляв "Апостроф", олігарх Ігор Коломойський різко посилив судову активність в битві з державою за "ПриватБанк".