RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Війна вбила в ньому дитинство: на Волині попрощалися з трагічно загиблим молодим бійцем ЗСУ, фото

У середу, 22 січня, в Луцьку попрощалися із загиблим солдатом ЗСУ Сергієм Денисюком з позивним "Сократ".

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на ресурс "Волинські новини".

Прочитали молитву за упокій і провели прощання з українським героєм в міському Будинку панахиди о 09:00. Після цього тіло військового повезли на малу батьківщину - в село Полиці Камінь-Каширського району, де його і поховають з військовими почестями.

Про загиблого розповів глава Національного Корпуси на Волині Андрій Дьяченко, який особисто знав Сергія.

"Ми познайомилися з Сергієм на Майдані. Він був студентом-першокурсником. У вересні 2013 року йому виповнилося 18 років, а в грудні під час Революції Гідності ми познайомилися. Він був ще зовсім дитиною. У травні 2014 року він поїхав у складі "Азову" добровольцем на війну, не закінчивши навіть першого курсу університету. Андрій був сиротою. 3 червня він потрапив в зону АТО. Стільки, скільки побачив Сергій на війні, дуже мало хто бачив. Коли йшли найбільш гарячі бої, йому було 19 років, він пройшов всі гарячі точки. Це на ньому залишило дуже помітний відбиток. Навіть візуально він виглядав значно старше своїх однолітків. Війна вбила в ньому дитинство", - згадав страшні воєнні події побратим "Сократа".

Дьяченко зазначив, що найбільшою травмою для воїна стала загибель на його очах 20 серпня 2014 року друга і побратима Андрія Снітко з позивним "Фома".

"Група з трьох чоловік робила зачистку одного двору. І з трьох осіб вижив тільки він один. Вижив фізично, але не зміг вижити морально. Не міг змиритися. Він ніколи про це не говорив, але було видно, що він, очевидно, не міг собі пробачити, що в цьому бою він один, хто вижив. Він себе лаяв, накручував через це. Сергій - це приклад того, як людина може повернутися з війни фізично, але не повертається психологічно", - розповів глава Нацкорпуса.

1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1

Нагадаємо, 24-річний військовий з Луцька Сергій Денисюк трагічно пішов з життя 20 січня. Трагедія сталася в новобудові за місцем проживання чоловіка.

Як повідомляв "Апостроф", контррозвідка Служби безпеки України попередила в Харкові замах на вбивство одного з колишніх бойових командирів розвідпідрозділу батальйону ЗСУ, який був організований спецслужбами РФ.